Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Load Up North samlade branschen i Boden

Foto: Anders Westergren
Foto: Anders Westergren
Foto: Anders Westergren
Foto: Anders Westergren
Publicerad av
Martin Stråmo - 01 sep 2015

Branschmässan Load Up North i Boden är över för i år. Det var tredje gången mässan gick av stapeln och enligt arrangörerna var helgen både lyckad och händelserik.

- Vi hade nästan 6000 besökare trots att fredagen mer eller mindre regnade bort, jag är oerhört nöjd och det är många av utställarna också, säger projektledaren Bo Sandström, i ett pressmeddelande.

Nolia och Boden Arena står bakom arrangemanget, som i år lockade närmare 200 utställare från Sverige, Norge och Finland. Mercedes var nykomlingarna i år, tillsammans med tidigare utställare, som Caterpillar och det finska företaget Respetra. Respetra, från Rovaniemi, tillverkar räddningskammare för gruvpersonal under jord.

- Vi tillverkar och säljer nya generationens räddningskammare. Dessa är utrustade med en teknik som gör det möjligt för dem som befinner sig i kammaren att andas som vanligt, utan att behöva bära en mask och med uthållighet i flera dygn, säger Tuomo Majava, 27-årig produktutvecklingsingenjör vid Respetra i Rovaniemi, i ett pressmeddelande.

Caterpillar demonstrerade sin grävmaskin Cat 335F för första gången i Europa på mässan. Även Volvo visade upp sina lastmaskiner, genom återförsäljaren Swecon, som deltog för tredje året i rad.

- Det har varit mycket bra, det här är en riktigt branschmässa och det känns ju, det är rätt besökare, säger Christer Söderberg, vd för Swecon Sverige, i ett pressmeddelande.