Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 28 2017
Senaste Nytt

EU ger grönt ljus till stålaffär

Foto: Grupo Condesa
Foto: Grupo Condesa
Publicerad av
Tommy Ekholm - 05 feb 2016

Den europeiska konkurrensmyndigheten har godkänt Arcelormittals och nio spanska bankers förvärv av den spanska stålrörskoncernen Grupo Condesa. Kommissionen har dragit slutsatsen att förvärvet inte skapar några konkurrensproblem, eftersom det inte signifikativt påverkar marknadsstrukturen av svetsade stålrör.

I enlighet med det samförståndsavtal som undertecknades den 30 juli, mellan Grupo Condesas kreditgivande finansiärer, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banco de Sabadell, Banco Santander, Banco Popular Español, Bankia, CaixaBank, Bankinter, Caja Rural de Navarra Sociedad Cooperativa de Crédito och Kutxabank kommer de spanska bankerna förvärva 67 procent av Condesa, medan Arcelormittal kommer att äga 33 procent.

Grupo Condesa som är specialiserade på tillverkning av svetsade stålrör med produktions-anläggningar i Spanien, Frankrike, Italien, Belgien och Tyskland blev tyngda av sin skuld under 2014. Den ekonomiska nedgången ledde till en ackumulerad skuld på 325 miljoner euro i slutet av 2014. Arcelormittal var då tillsammans med de spanska bankerna de huvudsakliga fordringsägarna.