Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, okt, 24 2017
Senaste Nytt

Botnia Exploration förstärker

Per-Erik Lindvall. Foto: Botnia Exploration
Per-Erik Lindvall. Foto: Botnia Exploration
Publicerad av
Tommy Ekholm - 10 feb 2016

Botnia Exploration förstärker verksamheten genom att anlita Per-Erik Lindvall i en ny operationell roll som arbetande styrelseordförande. Per-Erik har under flera år varit styrelseordförande i Botnia och förändringen är möjlig nu när han lämnar sitt uppdrag i LKAB.

I sin nya roll kommer Per-Erik att vara ännu mer delaktig i det dagliga arbetet och hantera strategiskt viktiga områden som tillståndsfrågor och kontakter med sakägare.

Botnia Exploration befinner sig i en intensiv tillståndsfas och har bland annat lämnat in en ansökan om bearbetningskoncession samt ett miljötillstånd. För närvarande görs kompletteringsarbeten till den ansökan som inlämnades redan i juni 2015 och i arbetet ingår också en fördjupad rennäringsanalys.

– Det är mycket glädjande att Per-Erik Lindvall kan fungera som ett ännu större stöd i verksamheten. Hans långa erfarenhet av strategiska frågor är ovärderlig för Botnia i detta viktiga skede, säger Bengt Ljung, vd på Botnia Exploration Holding AB.

Per-Erik Lindvall har 35 års erfarenhet av gruvverksamhet i både svensk och internationell miljö. Under de senaste åren har han varit direktör för teknik och affärsutveckling inom LKAB och bland annat varit ansvarig för prospektering och etablering av nya gruvor. Per-Erik har stor erfarenhet av gruvetableringar både i Sverige och utomlands.

I det dagliga arbetet som arbetande styrelseordförande kommer Per-Erik bland annat att arbeta med tillståndsfrågor, sakägardialoger, teknisk projektering och ekonomisk analys av den planerade gruvverksamheten.