Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2017
Senaste Nytt

Ny finansdirektör för Specialprodukter hos LKAB

Magnus Forsberg. Foto: LKAB
Magnus Forsberg. Foto: LKAB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 mar 2016

Magnus Forsberg har utsetts till ny finansdirektör för Division specialprodukter på LKAB.

– Jag är glad att välkomna en person med Magnus kaliber och erfarenhet som Chief Financial Officer, säger Leif Boström, direktör för Division specialprodukter. 

Division specialprodukter består av LKAB Minerals och LKAB Wassara som utvecklar, marknadsför och säljer naturliga mineraler respektive borrlösningar. LKAB Wassara utvecklar också produkter och tillhandhåller tjänster till LKAB:s gruvverksamhet som möjliggör kostnadseffektiv underjordsbrytning.

Magnus Forsberg tillträder tjänsten som finansdirektör den fjärde april 2016. Magnus Forsberg har varit anställd inom LKAB sedan 2002. Han har senast varit vd för LKAB Försäkring AB samt chef för riskhantering för LKAB. Han har före det varit redovisningschef samt ansvarig för förvärv inom koncernen. Tidigare erfarenhet inkluderar anställning som ekonomichef för Sandvik Process Systems AB. Magnus har en ekonomie kandidatexamen samt är certifierad finansanalytiker (AFA).

– Jag ser fram emot att jobba inom specialproduktsdivsionen. Det är en ny organisation med ambitiösa tillväxtplaner vilket kommer att kräva fokus och att kontinuerligt arbeta med förbättringar. Det är ett mycket intressant och utmanande uppdrag. Jag ser fram emot att aktivt bidra till den planerade tillväxten och att lära känna nya kollegor, säger Magnus Forsberg.