Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Sudan värd för gruvseminarium

Foto: Simfe
Foto: Simfe
Publicerad av
Peter Höök - 21 dec 2016

Efter framgången 2016 inbjuder "Sudan International Mining Business Forum” åter in till ”Simfe 2017” den 27-28-29 mars. Eventet hålls på ”The Grand Holiday Villa Hotel Suites & Exhibition Center” i Khartoum, Sudan.

Sudans minister ansvarig för mineralutvinningen i landet, Dr. Ahmed Mohammed Sadiq Al-Karuri, står som högste beskyddare för konferensen. ”Simfe 2017” är ett utmärkt tillfälle för gruvföretag, tjänsteföretag, utrustningsleverantörer och investerare att visa upp sig och nätverka med potentiella sudanska kunder och partners.

Sudan är ett mineralrikt land och har bland annat en outnyttjad guldfyndighet om cirka 38 000 ton vilket betraktas som en av de största fynden i världen. Ännu har ingen entreprenör utsetts för brytningen av dessa fynd. Sudan är inställt på att producera 100 ton guld i år och ”Simfe 2017” är ett utmärkt tillfälle för företag i branschen att informera sig om guldbrytningen i landet.Under eventet finns det möjlighet för deltagare att möta centrala olika aktörer i landets gruvsektor, inklusive ministeriets tjänstemän och inte minst många internationella experter. Detta är ett utmärkt tillfälle att göra affärer och att marknadsföra sitt företag.Simfe är ett viktigt initiativ för att främja Sudan rika gruvsektor och ge investerare en möjlighet att studera den stora outnyttjade potentialen för inte bara guld utan även andra mineraler i landet. Under evenemanget kommer ministeriet att stäva efter att etablera en dynamisk relation mellan sudanska myndigheter och den privata sektorn för att göra Sudan till en gynnsam ”Pro Business Destination”, en förutsättning för att stimulera ekonomisk verksamhet och för att uppnå landets utvecklingsmål.

Annons

Annons

Annons