Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 25 2018
Senaste Nytt

ABB presenterar ny gjuterirobot

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 26 sep 2016

ABB Robotics presenterar sin senaste gjuterirobot för materialhantering och maskinbetjäning – IRB 1200 Foundry Plus 2. Den här kompakta roboten är den minsta gjuteriroboten i sin klass och kan öka flexibiliteten och minska cykeltiderna för precisionspressgjutningsprocesser som smartphonehöljen och andra elektriska komponenter.

IRB 1200, nu med Foundry Plus 2 som är ABB:s valbara skyddssystem, klarar tuffa miljöer och uppfyller kraven i skyddsklassningen IP66/67. IRB 1200 Foundry Plus 2 uppfyller IP66/67 från basen till handleden, vilket innebär att robotens elektriska komponenter är tätade mot föroreningar i både flytande och fast form. ABB:s Foundry Plus 2-robotar är också unika eftersom de är överlägset motståndskraftiga mot korrosion och klarar tvätt med högtrycksånga. 

– Gjuterirobotar har länge bidragit till en hög produktivitet och hastighet i tunga metallgjutnings- och fordonstillämpningar och blir nu allt viktigare i hemelektronikstillämpningar för gjutning av lättviktsmetall, säger dr Hui Zhang, chef för Product Management, Robotics. Den här roboten gör att våra kunder kan öka sin produktivitet, leverera produkter med högre kvalitet och minska cykeltider. 

IRB 1200 presenterades första gången 2014 och finns i två varianter som kan hantera en stor mängd tillämpningar. De är även kostnadseffektiva tack vare standarddelar. Varianten med 700 mm räckvidd kan bära en nyttolast på upp till 7 kg, medan varianten med en längre räckvidd på 900 mm kan bära en nyttolast på upp till 5 kg. IRB 1200 finns även med renrumsskydd. 

Annons

Annons