Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Diamantklinga från Tyrolit

Foto: Tyrolit
Foto: Tyrolit
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 okt 2016

En utmaning många gjuterier har med kapskivor idag är att kapdjupet försvinner efter en kort tids bearbetning, vilket innebär att man behöver byta skiva flera gånger under arbetets gång. Men detta ska Tyrolit Premium Focur SA rådabot på, då diamantklingan inte tappar i diameter vid slitage. Klingan har dessutom upp till 25 gånger så lång livslängd som en vanlig kapskiva.

– Tyrolit Premium Focur SA löser problemet med kapdjupet, då man inte kommer igenom med en vanlig kapskiva på gjutgods eftersom den slits ner. Användaren slipper därmed en massa byten av skivor och kan dessutom återvinna klingan som metallskrot när den är förbrukad, säger Göran Nyberg, Produktchef på Tyrolit.

En annan stor fördel är att klingan ger ifrån sig betydligt mindre damm jämfört med andra kapskivor, vilket ger en bättre arbetsmiljö.

Tyrolit Premium Focur SA finns från storlek 125 mm till 230 mm för vinkelslipmaskiner och från 300 mm till 600 mm för stationära kapmaskiner och kommer i en utmärkande design i svart med gulddetaljer.

Focur SA finns även som slipskiva med diamanter för slipning och fasning av kanter i gjutgods.

Annons

Annons