Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Trafigura fördjupade samarbetet med ryska Rosneft

Terrafames blivande delägare, multinationella Trafigura, har täta kontakter till Ryssland. Till exempel Financial Times och Bloomberg har rapporterat att Trafigura har fördjupat sina band till den ryska energijätten Rosneft.

Trafiguras avdelning för trading. Foto: Trafigura
Trafiguras avdelning för trading. Foto: Trafigura
Publicerad av
Markku Björkman - 11 feb 2017

Terrafames blivande delägare, multinationella Trafigura, har täta kontakter till Ryssland. Till exempel Financial Times och Bloomberg har rapporterat att Trafigura har fördjupade band till den ryska energijätten Rosneft. Trafigura, som säljer olja och malm, har under de senaste åren bland annat vidareförmedlat Rosnefts olja.

På hösten fördjupades samarbetet mellan bolagen då de tillsammans köpte en andel av indiska Essar Oil.

År 2010 dömdes Trafigura för att ha transporterat farligt avfall till Elfenbenskusten med fartyget Probo Koala, skriver nättidningen och sändaren Svenska Yle.

Man hänvisar till en rapport från Amnesty International, som hävdar att Trafigura fick över 100 000 ivorianer söka vård för symtom som svindel, kräkningar och andningssvårigheter efter att avfallet dumpats på 18 olika platser i staden Abidjan.

15 personer miste livet. I rättegången förnekade Trafigura att det var avfallet som orsakade sjukdoms- och dödsfallen i Elfenbenskusten, men i en rapport som publicerades året innan domen föll konstaterade FN att det var giftlasten som orsakat förgiftningsfallen. Företaget dömdes till böter på en miljon euro, och över 40 miljoner dollar i ersättningar.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...