Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

ABBs renovering i Oxelösund skapar miljonförluster för SSAB

SSABs haveri vid valsverket i Oxelösund, som orsakades av fel på det styrsystem som ABB levererat

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
Publicerad av
Peter Höök - 16 feb 2017

SSAB:s resultat det fjärde kvartalet blev sämre än vad analytikerna hade förväntat - rörelsevinsten landade på 107 miljoner kronor. Förklaringen är till stor del haveriet i bolagets valsverk i Oxelösund. Det rapporterar Sveriges Radio.

– Vi stod still från början av december ända till början av februari. Nu är vi uppe och kör för fullt igen, men det är klart att det påverkade resultatet negativt, säger vd Martin Lindqvist tlll SR.

Det var i samband med renoveringen av ett valsverk som man drabbades av haverier med transformatorer som gick sönder, problem som innebär att SSAB Special Steels tappar runt 70 000 ton i produktion totalt.

Det bolag som skötte renoveringen var ABB. Så här svarar SSAB:s vd Martin Lindqvist på frågan om man kommer kräva kompensation från ABB:

– Nu är vi uppe och kör, vilket vi är glada för. Resterande diskussioner får vi ta sedan, säger Martin Lindqvist  till SR


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...