Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Gruvan nyöppnar på Tekniska muséet

Foto: Tekniska Muséet
Foto: Tekniska Muséet
Publicerad av
Peter Höök - 17 feb 2017

Nu nyöppnar utställningen Gruvan på Tekniska muséet på Djurgården. Gruvmuséet invigdes redan år 1938 och har givit en historisk inblick i hur gruvindustri bedrivits. Men nu har anläggningen moderniserats och visar också hur modern gruvbrytning går till,

– Fram till 1960-tal har vi haft en utställningsmiljö och tiden därefter har vi haft en modern utställning. Nu har vi även byggt upp en arbetsmiljö som den kan se ut i dag. Vi har byggt en realistisk gruva, säger utställningsintendenten Lars Paulsson till SVT Nyheter.

– En del har uppfattat mörkret i den gamla delen som läskigt, och det kan ha blivit ännu läskigare nu. Vi har lagt till effekter och dockor som nästan ser verkliga ut, säger Lars Paulsson.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...