Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Vinner order för gruv- och anläggningsprojekt i Turkiet

Atlas Copco tar kontrakt på för utrustning och service med Cengiz Holding

Simba ME7 C rigg för långhålsborrning.
Simba ME7 C rigg för långhålsborrning.
Publicerad av
Peter Höök - 20 feb 2017

Atlas Copco har vunnit en order för utrustning och service värderad till MSEK 210 från turkiska gruv- och anläggningsbolaget Cengiz Holding för användning inom gruv-, tunnel- och motorvägsprojekt.

Utrustningen inkluderar Simba ME7 C rigg för långhålsborrning och andra maskiner som ska användas för expansionen av en befintlig koppargruva och öppnandet av två nya underjordsgruvor. Ordern inkluderar även stigortsborrmaskin Robbins 91RH för byggandet av den nya Zigana-tunneln i nordöstra Turkiet, såväl som Boomer L2 D borriggar för anläggning av Norra Marmara motorväg nära Istanbul. Samtliga maskiner är kända för sin energieffektivitet, säkerhet och ergonomi.

– Vi är stolta att Cengiz har valt Atlas Copco för att få optimala maskiner och service som hjälper dem att färdigställa deras gruv- och anläggningsprojekt. Detta är ett exempel på hur vi hjälper kunder att öka sin produktivitet på ett säkert och energieffektivt sätt” säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Annons

Annons