Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 24 2018
Senaste Nytt

Svenskt stål biter på Oscarsgalan

Stålet är 22 mikron tjockt, 0,022 mm, vilket motsvarar en femtedel av ett mänskligt hårstrå. Därför väger paljetterna i klänningen totalt bara ett halvt kilo.

Stålet i klänningen är endast 22 mikron tjockt.
Stålet i klänningen är endast 22 mikron tjockt.
Publicerad av
Peter Höök - 27 feb 2017

Kallvalsat stål från Munkfors har fått ett nytt användningsområde. Bahar Pars, en av huvudrollsinnehavarna i den svenska succéfilmen ”En man som heter Ove”, kommer att framträda i en en klänning gjord av värmländskt stål när hon tar plats på Oscarsgalan i helgen. Det repporterar SvT.se

− Jag vill överraska, visa det oväntade, utmana kreativiteten. Hållbarhet är också väldigt viktigt för mig, och eftersom stål är 100 procent återvinningsbart är det ett självklart val, säger modeskaparen Naim Josef.

– Det är en kul grej för oss att kunna leverera stål till något man normalt inte förknippar med stål, säger Göran Jansson, vd för Voestalpine Precision Strip i Munkfors, tidigare Uddeholm Strip Steel.

– Det här visar vad vi kan i lilla Munkfors. Stålet i sig är väldigt tunt och det är inte många i världen som klarar att göra det så tunt och med så noggranna toleranser som vi. Men det här är inte bara viktigt för oss. Det profilerar hela stålindustrin på ett nytt sätt, säger Göran Jansson.

Annons

Annons