Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Trump vill skrota lagen om konfliktmineraler

Handlar om mineraler från från gruvor i och kring Kongo-Kinshasa så som tenn, volfram, tantal och guld

Foto: EIT RawMaterials
Foto: EIT RawMaterials
Publicerad av
Peter Höök - 28 feb 2017

För snart sex år sedan stiftades en lag mot användningen av så skallade konfliktmineraler i USA. Det är framför allt mineraler från från gruvor i och kring Kongo-Kinshasa så som tenn, volfram, tantal och guld, mineraler som används i bland annat elektronik som lagen omfattar.

Men nu vill Donald Trump minska på statliga regleringar som han tycker utgör hinder för fri företagsamhet. Men han får mothugg, inte bara av fredsrörelserna utan också av företag som Apple och Intel.

Svenska Altea är ett företag som driver frågan för att företag och organisationer ska ställa hårade krav på att IT-produkter som köps in inte ska innehålla konfliktmineraler.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...