Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Kina kapar 500 000 stål- och koljobb

Alexander F. Yuan/AP/TT: Kinesiska stålarbetare får se sig om efter andra jobb. Arkivbild.
Alexander F. Yuan/AP/TT: Kinesiska stålarbetare får se sig om efter andra jobb. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 01 mar 2017

En halv miljon jobb ska bort från Kinas stål- och kolindustrin i år. Arbetare som sägs upp kommer att erbjudas omplacering till andra industrier eller förtida pensionering, sade Yin Weimin, minister med ansvar för personalfrågor, vid en presskonferens i Peking.

Kina tillverkar mer än hälften av världens stål, men en långsammare ekonomisk utveckling på hemmaplan och minskad efterfrågan från omvärlden har lett till en omfattande överproduktion. Landet är i konflikt med både EU och USA, som anser att kinesiska tillverkare ägnar sig år prisdumpning och därför har infört strafftullar på kinesiskt stål.

Regeringen meddelade i fjol att den skulle skära bort 1,8 miljoner stål- och koljobb. Drygt 700 000 av dem försvann redan 2016.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...