Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Stärker närvaron i Kina

Atlas Copco i samriskbolag med Hongwuhuan Group

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 02 mar 2017

Atlas Copco har bildat två samriskbolag med Hongwuhuan Group för att utveckla, tillverka och sälja utrustning för den kinesiska gruv- och anläggningsmarknaden. Utrustningen omfattar mycket produktiva och energieffektiva bergborraggregat och bergborrningsverktyg. Ett av samriskbolagen kommer att fokusera på utveckling och tillverkning, med säte i Quzhou, och det andra samriskbolaget kommer att fokusera på försäljning, med säte i Shanghai.

– Tillsammans med detta professionella kinesiska företag kommer vi att erbjuda kraftfulla produkter och service som ökar produktiviteten för kunder. Atlas Copco har en stark lokal närvaro i Kina med flera tusen anställda, och med detta samarbete expanderar Gruppen ytterligare i denna viktiga marknad, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Verksamheten kommer att bli del av Atlas Copcos division Surface and Exploration Drilling inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik.

Hongwuhuan Group, med huvudkontor i Zhejiang-provinsen i östra Kina, tillverkar borrutrustning och andra maskiner. Företaget har mer än 1 500 försäljningsställen och återförsäljare runt Kina. 

Annons

Annons