Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Elva döda i gruvexplosion i Ukraina

Gruvdriften i Ukraina har bristande säkerhet

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 03 mar 2017

Elva personer ska ha dött i en explosion i en gruva i Ukraina. Explosionen inträffade efter att metangas antänts nere i gruvgångarna. Det rapporterar AFP. Stepnayagruvan där explosionen inträffade ligger i Lvov regionen i västra Ukraina.

Olyckan inträffade vid 12.30-tiden på torsdagen. Lokala myndigheter säger att dödssiffran ligger på åtta personer, och att det är oklart hur det gått för 24 av arbetarna, Det var 34 personer på platsen när explosionen inträffade. Gruvan har varit i drift sedan 1978. Arbetet i gruvan är klassificerat som mycket farligt på grund av de stora mängder metangas i kolen som bryts där.

Gruvdriften i Ukraina anses vara mycket farlig och håller undermålig säkerhet.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...