Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Utvecklar helt elektrifierad gruva

Sandvik och Goldcorp i samarbete

Sandviks borrigg för ortdrivning
Sandviks borrigg för ortdrivning
Publicerad av
Peter Höök - 06 mar 2017

Guldproducenten Goldcorp kommer tillsammans med Sandvik att jobba för att omvandla Borden Lake-projektet i Ontario, Kanada till en av världens första helt eldrivna gruva. Utvecklingsarbetet i gruvan planeras till början av 2017.

– Tack vare vår bredd har vi möjlighet att erbjuda en helhetslösning för gruvutrustningen. Det är en helt integrerad batteriteknik där man inte behöver ta bort, hantera eller byta batterier under jord, vilket ger ökad säkerhet för både operatörer och servicetekniker, säger Dale Rakochy, Business Line Manager, Underground Drilling på Sandvik.

Goldcorp har beställt Sandviks borrigg för ortdrivning, som inte ger några utsläpp vid manövrering mellan gruvorterna. Minskad dieselanvändning i gruvan har en positiv inverkan på miljö, hälsa och säkerhet och minskar behoven av ventilation.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...