Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Sandvik och IBM i samarbete

Ska utveckla framtidens analyslösningar för gruvindustrin

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik
Publicerad av
Peter Höök - 13 mar 2017

Affärsområde Sandvik Mining and Rock Technology har ingått en överenskommelse med IBM för att gemensamt utveckla marknadsledande lösningar inom områdena datadriven produktivitet och förebyggande underhåll för gruv- och bergbrytningsindustrin.

Inom ramen för överenskommelsen kommer Sandvik och IBM att utveckla avancerade analyslösningar för förbättring av säkerhet, underhåll, produktivitet och operativa tjänster för gruv- och bergbrytningsutrustning.

– Sandvik har arbetat med automation och fjärrövervakning av maskiner i mer än 20 år. Våra lösningar är också viktiga system för insamling av data och konsolidering som förser oss med en bra plattform för att få en flygande start med IBMs analyslösningar. Så det är ett naturligt steg för oss att samarbeta med ett företag som IBM som är experter på avancerad analys, kognitiv computing och modellering, säger Lars Engström, vd Sandvik Mining and Rock Technology."

– Detta samarbete passar väl in i vår produktportfölj som är baserad på livscykelanalys, förbättrade tekniska tjänster som är i linje med att förbättra säkerheten, säkra kompetens för gruvdrift och öka våra kunders produktivitet.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...