Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 21 2018
Senaste Nytt

Sandvik och IBM i samarbete

Ska utveckla framtidens analyslösningar för gruvindustrin

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik
Publicerad av
Peter Höök - 13 mar 2017

Affärsområde Sandvik Mining and Rock Technology har ingått en överenskommelse med IBM för att gemensamt utveckla marknadsledande lösningar inom områdena datadriven produktivitet och förebyggande underhåll för gruv- och bergbrytningsindustrin.

Inom ramen för överenskommelsen kommer Sandvik och IBM att utveckla avancerade analyslösningar för förbättring av säkerhet, underhåll, produktivitet och operativa tjänster för gruv- och bergbrytningsutrustning.

– Sandvik har arbetat med automation och fjärrövervakning av maskiner i mer än 20 år. Våra lösningar är också viktiga system för insamling av data och konsolidering som förser oss med en bra plattform för att få en flygande start med IBMs analyslösningar. Så det är ett naturligt steg för oss att samarbeta med ett företag som IBM som är experter på avancerad analys, kognitiv computing och modellering, säger Lars Engström, vd Sandvik Mining and Rock Technology."

– Detta samarbete passar väl in i vår produktportfölj som är baserad på livscykelanalys, förbättrade tekniska tjänster som är i linje med att förbättra säkerheten, säkra kompetens för gruvdrift och öka våra kunders produktivitet.

 

Annons

Annons