Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

En av världens största diamanter har hittats i Sierra Leone

Väger 706-karat

Bilden föreställer världens hittills största diamant som väger 1 111 karat. Foto: Lucara Diamond.
Bilden föreställer världens hittills största diamant som väger 1 111 karat. Foto: Lucara Diamond.
Publicerad av
Peter Höök - 17 mar 2017

En 706-karats diamant har hittats i Sierra Leone. Den är en av de största rådiamanter som någonsin hittats. Diamanten, vars värde inte kan bestämmas förrän dess kvalitet bedömts, är nu inlåst i det västafrikanska landets centralbank i Freetown, rapporterar Anadolu Agency. Ett karat är lika med 200 milligram.

Pastor Emmanuel Momohs upptäckt är den största diamant som hittats i Sierra Leone sedan 1972, då den 969-karatsstenen "Sierra Leone Star" hittades av en gruvarbetare. Den är också en av de största diamanter som grävts upp under de senaste åren i gruvor i södra Afrika.

Mellan 1991 och 2002, Konodistriket i Sierra Leono centrum för handeln som finansierade landets brutala inbördeskrig där rebellgrupper bytte diamanter mot vapen.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...