Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 24 2018
Senaste Nytt

Hårdpåsvetsat stål kan ge avsevärda vinster

En av de största fördelarna med Duroxite är dess utmärkta formbarhet.
En av de största fördelarna med Duroxite är dess utmärkta formbarhet.
Publicerad av
Peter Höök - 19 mar 2017

Hårdpåsvetsade Duroxite-produkter består av slitstarka material som svetsas ovanpå ordinärt stål eller Hardox slitplåt, vilket ger ett otroligt slitstarkt sammansatt material. Duroxite hårdpåsvetsade produkter kan lägga till flera månader eller till och med år med problemfri drift vid extrema slitageförhållanden. Produkterna erbjuds av SSABs Hardox Wearparts-center.

Hårdpåsvetsat Duroxite fungerar särskilt bra i glidslitagemiljöer där man bearbetar små och hårda material, t.ex. kol med högt kvartsinnehåll. Duroxite är motståndskraftigt mot olika typer av slitage, inklusive nötning, värme, metall mot metall och erosion.

– Duroxite är tufft mot alla slags slitage. Det är det självklara valet för industrier inom gruvor, energi, stenbrott, cementtillverkning och andra områden där nötande material kräver extremt hårda ytor, Det bästa är att det inte behövs någon specialutrustning för att montera Duroxite. Svetsning, bultning och bultsvetsning är de vanligaste metoderna för att montera slitdelar eller hårdpåsvetsad plåt av Duroxite på utrustningen, säger Jim Chapple på SSAB Wear Solutions.

En av de största fördelarna med Duroxite är dess utmärkta formbarhet tack vare det brutna sprickmönstret på den påsvetsade ytan. Det underlättar bockning av plåten och säkerställer ett smidigt flöde av bearbetade material.

Annons

Annons