Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Robert Murray tror inte på en återställare för amerikansk kolindustri

Inte miljön utan energipriserna som avgör

Bild: Youtube
Bild: Youtube
Publicerad av
Peter Höök - 28 mar 2017

Robert Murray grundare och vd för Murray Energy, det största privatägda kolbrytningsföretaget i USA berättar tidningen The Guardian att han är "övertygad om Trump kommer att följa upp kampanjen på att återuppliva kolindustrin". Men, tillägger Murray, Trump överskattar möjligheterna att återställa USAs gruvindustri.

Det är inte kolindustrins miljöeffekter som gjort att tusentals jobb gått förlorade utan utan snarare konkurrens från billigare energikällor som naturgas, sol och vind.

"Jag har föreslagit presidenten att slå av på förväntningarna. Exakt så har jag sagt till Donald Trump. Han kan inte återskapa amerikansk kolindustri", enligt intervjun i The Guardian.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...