Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Kina kontrollerar stängningen av stålverk

Ska minska landets produktionskapacitet för stål med 100 till 150 miljoner ton

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 29 mar 2017

Kina har beslutat att stånga stålverk av miljöskäl samt att det finns en global överproduktion av stål. Enligt Kinas departement för Industri kommer landets stålproduktion minska till 1,13 miljarder ton stål 2020 genom nedläggningar av stålverk. Kinas inhemska stålkonsumtion kommer ligga på mellan 630 och 700 miljoner ton de kommande fem åren.

Nu är det inte så populärt att stänga industrier och göra folk arbetslösa. I en artikel i Financial Times beskrivs hur officiella tjänstemän skickats till provinsen Tangshan för att kontrollera att ståproduktionen där verkligen har upphört. En åtgärd som tyder på att besluten från Peking inte alltid åtlyds.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...