Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Sandvik investerar i fler Primelog TMS-moduler

Underlättar logistiken

Foto: Primelog
Foto: Primelog
Publicerad av
Peter Höök - 29 mar 2017

Sandvik Materials Technology har beslutat att utöka den befintliga Primelog TMS-plattformen och investera i Primelogs moduler för Freight Spend Management. Satsningen innebär att flera äldre system ersätts och att affärsområdet får en stabil lösning för analys av fraktutgifterna. Detta kommer att leda till en bättre kostnadsstyrning hos Sandvik Materials Technology tack vare en effektivare process.

– Att ha tillgång till fullständig och tillförlitlig information optimerar vår förmåga att fatta rätt beslut och ta kontrollen över våra fraktkostnader globalt, säger Eric Jansson, ansvarig för Logistics Process Management på Sandvik Materials Technology.

De nya modulerna möjliggör också en mycket stor förbättring av Sandviks hantering och övervakning av miljöresultaten. ”Vi är ett miljömedvetet företag och har åtagit oss att minska företagets koldioxidutsläpp med 20 procent fram till 2020. Våra leveranser står för en betydande inverkan inom det här området, förklarar Eric Jansson.

Primelogs VD Lena Ridström kommenterar: ”Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda Sandvik Materials Technology en utökad lösning som hjälper dem att uppnå sina mål för leveransprecision, förbättrad kostnadsstyrning och efterlevnad av miljöbestämmelser".

Annons

Annons