Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Bankerna återkallade Talvivaaras konkursansökan

Före detta urangruvan Talvivaara i Petsamo, Finland, efter en allvarlig bassängläcka i 2013. Foto: Wikipedia
Före detta urangruvan Talvivaara i Petsamo, Finland, efter en allvarlig bassängläcka i 2013. Foto: Wikipedia
Publicerad av
Markku Björkman - 30 mar 2017

Den finländska Talvivaaragruvans fordringsägarbanker har återkallat konkursansökan för Talvivaara gruvaktiebolag. Bolaget uppger att det informerats om det här i dag.

Finnvera, Nordea, Danske Bank, OP Företagsbanken och Svenska Handelsbanken lämnade in en konkursansökan om det före detta gruvbolaget till Esbo tingsrätt förra veckan.

Utredningsmannen för Talvivaaras företagssanering, advokat Pekka Jaatinen, sade till tidningen Taloussanomat att bankerna i första hand ville förhindra att saneringsprogrammet bekräftas. Om det händer går företaget sannolikt i konkurs.

– Det är lite överraskande att bankfinansiärkreditorerna och Finnvera motsätter sig i det här skedet att företagssanering bekräftas och med en motivering jag har svårt att förstå. Samtidigt kräver de konkurs, konstaterade Jaatinen i intervjun med Taloussanomat.

Talvivaara gruvaktiebolag uppger att behandlingen med mål att godkänna bolagets saneringsprogram fortsätter i Esbo tingsrätt norr om Helsingfors.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...