Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Malmbanan öppnar igen på fredag kväll

Snökaos i fjällen stoppar tågen

Foto Anders Bjornstrom, LKAB Malmtrafik
Foto Anders Bjornstrom, LKAB Malmtrafik
Publicerad av
Peter Höök - 30 mar 2017

Sveriges mest trafikerade järnväg, Malmbanan mellan Boden och Riksgränsen och vidare till Narvik i Norge stängdes på söndagen på grund snö och stormvindar. Mellan Kiruna och Narvik går det idag sammanlagt 22 malmtåg per dygn i båda riktningarna och mellan Malmberget och Luleå tio tåg per dygn.

Det är sträckan Boden Riksgränsen som är drabbad. Enligt Trafikverket, som skickat ett 50-tal snöskottare till platsen, så kan sträckan kunna öppnas på på fredag kväll.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...