Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Göran Persson tar över LKAB-klubban

Mattias Mächs/TT: Tidigare statsministern Göran Persson blir ny ordförande i LKAB. Arkivbild.
Mattias Mächs/TT: Tidigare statsministern Göran Persson blir ny ordförande i LKAB. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 30 mar 2017

Jag är glad att han har tackat ja. LKAB är en hörnsten i den statliga bolagsportföljen. Det är inte vilket bolag som helst, det är ett av de största som staten äger, säger näringsminister Mikael Damberg (S) till tidningen.

LKAB gick med en miljard kronor i förlust förra året. Därför uteblir utdelningen till staten, som ägare. Med miljardnedskrivningar, låga järnmalmspriser och en jättelik flytt av Kiruna för att kunna fortsätta gruvdriften saknas inte frågor för Göran Persson att sätta tänderna i.

Göran Persson lämnade ordförandeposten i den statliga skogsjätten Sveaskog för ett år sedan. Mikael Damberg hoppas att han ska kunna använda sin erfarenhet från det uppdraget.

Göran Persson är en person som har både trovärdighet och en förmåga att fatta beslut. Jag tycker att han är unik, säger han till SvD.

Gruvbolagets nuvarande ordförande Sten Jakobsson kommer att lämna styrelsen i LKAB när Göran Persson väljs in.

Göran Persson är i dag senior rådgivare på pr-byrån JKL.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...