Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

IF Metall har fått ett slutbud

Skall svara i dag fredagen den 31 mars

För många av IF Metalls medlemmar löper de nuvarande avtalen ut den 31 mars. Ska det bli nytt avtal innan dess eller inte?
För många av IF Metalls medlemmar löper de nuvarande avtalen ut den 31 mars. Ska det bli nytt avtal innan dess eller inte?
Publicerad av
Peter Höök - 31 mar 2017

Nu har IF Metall och de övriga Facken inom industrin tagit emot ett slutligt lönebud i årets avtalsrörelse. Även arbetsgivarnas organisationer har fått samma bud från industrins särskilda medlare, de opartiska ordföranden, Opo. Svar ska lämnas under fredagen.

IF Metalls förhandlingsdelegationer, på de områden där de nuvarande avtalen löper ut den 31 mars, har varit samlade i Stockholm sedan i söndags. Nu i kväll ska de behandla ett slutbud från Opo innan de lämnar svar på om avtalsförslaget kan antas eller förkastas i sin helhet.

De först tecknade riksavtalen inom industrin utgör det så kallade ”märket”. Det vill säga att de blir ett riktmärke för hela den svenska arbetsmarknaden i de förhandlingar som sker därpå under 2017.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...