Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Sverige klättrar i ranking av attraktiva gruvländer

Har klättrat fem placeringar under året

Bild: Swemin
Bild: Swemin
Publicerad av
Peter Höök - 03 apr 2017

I FraserInstitutes årliga undersökning om attraktivitet för gruvinvesteringar hamnar Sverige på en hedrande åttondeplats, strax efter Finland som knep plats fem.

Syftet med undersökningen är att visa attraktiviteten för investeringar i gruvdrift. I en rankinglista bestående av 104 provinser, stater och länder placeras Sverige på plats åtta. Listan toppas av Saskatchewan i Kanada, Manitoba, Kanada och Western Australia. Grannlandet Finland återfinns på plats fem. Förra året hamnade Sverige på en trettondeplats, och har alltså klättrat fem placeringar i årets mätning.

Undersökningen baseras på 350 enkätsvar från personer med beslutsfattande roller hos gruvföretag världen över. Genom att undersöka respondenternas uppfattningar om politiska, rättsliga och geologiska förutsättningar rankas ländernas attraktivitet för investeringar inom gruvdrift och produktion.

Källa: Swemin


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...