Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Industrins beställningar ökade kraftigt i Finland

Presentation av ny gruvutrustning i Pyhäsalmigruvan i Finland. Foto: Petri Tikkanen (flickr)
Presentation av ny gruvutrustning i Pyhäsalmigruvan i Finland. Foto: Petri Tikkanen (flickr)
Publicerad av
Markku Björkman - 10 apr 2017

De nya beställningarna i finländska industrin ökade i februari med 4,6 procent jämfört med i fjol, uppger landets Statistikcentral. Mest ökade beställningarna i kemi- och metallindustrin.

Däremot minskade industriproduktionen med 0,1 procent jämfört med februari 2016. Det var dock en arbetsdag mindre i februari i år.

Industriella utvecklingen är speciellt stark i sydvästra Finland. Ett stort markområde i Skogby väster om Ekenäs ska planläggas för industrier som behöver extra mycket plats. Området ligger vid riksväg 25.

Det handlar om ett nästan 60 hektar stort område i Skogby och Harparskog 11 kilometer sydväst om Ekenäs centrum.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...