Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Ny vd för Stålbyggnadsinstitutet SBI

Björn Åstedt tillträder

Björn Åstedt, tillträdande vd
Björn Åstedt, tillträdande vd
Publicerad av
Peter Höök - 11 apr 2017

Den 1 januari 2017 tillträder Björn Åstedt som vd för Stålbyggnadsinstitutet. Björn Åstedt är civilingenjör väg och vatten från KTH och är idag teknisk chef på SBI. Han har lett flera viktiga verksamheter inom SBI, bland annat certifieringsprojekt, kurser och litteraturproduktion där den nya handboken för traverskranbanor utgör ett referensverk.

Med utnämningen stärker SBI den tekniska verksamheten samtidigt som de viktiga satsningarna inom standardisering, hållbarhet, utbildning samt profilering och marknadsföring av stål som byggnadsmaterial fortsätter.

– SBI har en given roll i samhällsbyggandet och ska fortsätta utvecklas med en stark medlemsnytta i fokus. På en marknad med en utmanande konkurrens, ska våra intressentföretag stärkas av att SBI fortsätter sin samverkan med fler aktörer inom byggsektorn. SBI ska också inta en mer central roll för att synliggöra den kontinuerliga förnyelsen och innovationskraften som finns inom stålbyggnad. Det kommer att märkas genom en ökad satsning på kommunikation men också genom att aktivt driva olika frågor inom sektorn, säger Björn Åstedt.

– Vi är oerhört glada över att kunnat lyfta fram en idérik medarbetare med gedigen teknisk bakgrund och erfarenhet från både forskning, konsultverksamhet och industri, säger Peter Salomon, ordförande i SBIs styrelse.

Annons

Annons