Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Snabbspår ska locka nyanlända till gruvnäringen

Inleder rekryteringsprocess där gruvbolag ska få träffa kandidaterna

Foto: Boliden/Stefan Berg
Foto: Boliden/Stefan Berg
Publicerad av
Peter Höök - 13 apr 2017

Bland de många nyanlända som kommit till Sverige de senaste åren finns hundratals ingenjörer med just de utbildningar och yrkeserfarenheter som behövs inom den svenska gruv- och mineralbranschen. – Förhoppningen är att få till praktikplatser redan till hösten, säger Fredrik Gunnarsson, Svemin.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen arbetar nu Svemin inom ramen för satsningen Snabbspår för att locka nyanlända med rätt kompetens till våra medlemsbolag. Fredrik Gunnarsson, som ansvarar för kompetensförsörjningsfrågor på Svemin, berättar mer om satsningen.

– Snabbspår är benämningen på olika initiativ som arbetsmarknadens parter gör för att integrera nyanlända och hitta kompetens bland nyanlända. På gruvområdet riktar vi oss mot personer med ingenjörskompetens, främst på energi-, process-, kemi- eller miljöområdet.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...