Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Ny ledare för området Zero Defects på Swecast

Lennart Elmquist tar över teknikplattformen Zero Defects

Lennart Elmquist tar över teknikplattformen Zero Defects på Swerea.
Lennart Elmquist tar över teknikplattformen Zero Defects på Swerea.
Publicerad av
Peter Höök - 13 apr 2017

Lennart Elmquist kom till Swerea Swecast som forskningsingenjör i februari 2016. Ett år senare har han tagit steget till att leda arbetet med Swecasts teknikplattform Zero Defects.

– Det är jättespännande att kunna vara med och utveckla ett forskningsområde och se till att vi verkligen jobbar med rätt projekt, säger Lennart Elmquist.

– Defekter har jag egentligen alltid jobbat med sedan jag började doktorera. Det är ett stort problem för industrin och ett mycket intressant område att arbeta med. Kan man utveckla problemlösningar inom det området så får det en väldigt stor genomslagskraft, säger han och fortsätter:

– Sedan kommer detta innebära mycket kontakter med gjuterier och andra företag. Det tycker jag är en väldigt rolig del av mitt arbete, och det gör ingenting att det ökar.

Lennart Elmquists fokus har legat på gjutjärn och det kommer han fortsatt att arbeta med.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...