Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Söker tillstånd för ny gruva

Letar efter lantanider

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 18 apr 2017

Företaget Europran Mineral Exploration, har sökt undersökningstillstånd för sällsynta jordartsmetaller i ett 1 100 hektar stort område i Olserum, söder om Överum. Det skriver Västerviksposten.

Bergsstaten som ger undersökningstillstånd har skickat en remiss till Västerviks kommun som har fram till den nionde maj på sig att lämna sina synpunkter. Jordartsmetallerna som företaget vill utvinna är lantanider, där Ytrium och Lantan ingår.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...