Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Ny större kopparfyndighet hittad i South Australia

Fynden kan producera upp till 50 000 ton koppar per år

Foto: Havilah Resources
Foto: Havilah Resources
Publicerad av
Peter Höök - 19 apr 2017

Gruvföretaget Havilah Resources har bekräftat en rik kopparfyndighet på Croziersfältet cirka 400 kilometer nordost om huvudstaden Adelaide.

Läget mellan bolagets Portia- och Kalkarooprojekt stärker utvecklingen av Kalkaroofältet då avståndet mellan fynden endast är 10 kilometer vilket innebär möjligheter till effektiva transporter mellan de två potentiella fyndigheterna.

Vd Chris Giles meddelar att företaget planerar att utföra nya och fler borrprov och att kombinationen av de två fynden kan producera upp till 50 000 ton koppar per år.

– Med tanke på att avståndet mellan borrhålen är 50 meter så finns det gott hopp för ett ansenligt koppar/volframfynd som vi kommer att följa upp med ytterligare borrningar i sinom tid.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...