Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Gränges gör förändringar i koncernledningen

Förändringarna träder i kraft den 1 maj

Johan Menckel, vd för Gränges
Johan Menckel, vd för Gränges
Publicerad av
Peter Höök - 19 apr 2017

Gränges genomför förändringar i koncernledningen. Kent Schölin har utsetts till Senior Vice President Research & Innovation för Grängeskoncernen. Han lämnar därmed rollen som President Europe och vd för Gränges verksamhet i Finspång. Jörgen Abrahamsson, Produktionsdirektör för Gränges Finspång, blir tillförordnad chef för region Europa och adjungeras till Gränges koncernledning.

Organisationsförändringarna sker för att stärka genomförandet av Gränges strategi med ökat fokus på innovation och för att driva tillväxt och lönsamhet.

– Vi tar nu nästa steg i vårt strategiska arbete och ökar fokus på innovation. Det kommer att vara ett av de viktigaste områdena för Gränges under kommande år. Vi stärker nu denna funktion på ledningsnivå för att på bästa sätt nyttja den djupa tekniska kompetens vi besitter, både när det gäller nuvarande marknader och kunder men även för att bättre tillvarata möjligheter inom närliggande områden, säger Johan Menckel, vd för Gränges.

Rekryteringen av en ny Europachef har inletts.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...