Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Hannovermässan 2017 lockar rekordantal svenska företag

Trots digitaliseringen och alltmer avancerade robotar kommer industrin även i framtiden att handla om människor. Industri 4.0-teknologierna kommer att göra människors arbetsuppgifter mer intressanta och mer varierade. Foto: Hannover Messe IHS
Trots digitaliseringen och alltmer avancerade robotar kommer industrin även i framtiden att handla om människor. Industri 4.0-teknologierna kommer att göra människors arbetsuppgifter mer intressanta och mer varierade. Foto: Hannover Messe IHS
Publicerad av
Markku Björkman - 19 apr 2017

Robotar är årets tema på Hannovermässan som äger rum mellan 24 och 28 april i år. I Hannover har mässbesökarna möjlighet att se robotar som är lika lättskötta som mobiltelefoner och som är utrustade med maskiner som lär sig av sina misstag.

Ett rekordantal svenska företag ställer ut på 60 årsjubilerande Hannovermässan, världens största industrimässa. Drygt 6 500 utställare från ett 70-tal länder deltar. Mässarrangörerna talar om ett trendbrott. Drygt 200 000 besökare väntas komma, varav cirka 1 200 från Sverige.

I år finns 46 svenska företag på plats som utställare, mer än en fördubbling jämfört med de 18 som ställde ut 2016.

Svensk tillverkningsindustri presenterar sig på Hannovermässan med Elmia Subcontractor som partner och arrangör i en svensk samlingsmonter på världens största industrimässa, tyska Industrial Supply.

Behovet att finnas på exportmarknader växer snabbt bland de svenska leverantörerna inom tillverkningsindustrin. Det för att kunna behålla och stärka konkurrenskraften såväl internationellt som i Sverige. Som partner till leverantörsindustrin har därför svenska underleverantörsmässan Elmia Subcontractor inlett ett samarbete med Hannover-mässan, där är samlingsmontern på Industrial Supply utgör ett led.

Ett av företagen som ställer ut i montern är fjädertillverkaren Ewes AB, med huvudkontor i Bredaryd.

– Vi vill knyta fler internationella kontakter. Då är den här mässan i Tyskland en bra möjlighet. I samlingsmontern representerar vi vårt eget företag, men också Sverige som industriland, och man syns alltid bättre om man är flera, säger Daniel Senioch, Export Sales på Ewes.

Svensk industri är beroende av exporten, men har också mycket att erbjuda. Leverantörerna är vida kända för sin höga teknisk kunskap och lösningsorienterade approach, sin effektivitet och kvalitet. Egenskaper som efterfrågas och sticker ut på den internationella marknaden.

- Vi är ett av världens mest innovativa länder, vi är noggranna och levererar alltid i tid. Det är egenskaper som efterfrågas internationellt och gör oss smått unika, säger Fredrik Sidahl, ordförande för branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG.

Bland de företag med egna monter återfinns energiföretag som Nilar. Det nordiska ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden presenterar kommersialisering och industrialisering av företagens bränslecellsteknik.

På Hannover-mässan visar Powecell upp bränslecellssystemet PowerCell PS-5.  Därutöver deltar industriföretaget Eton Systems, leverantörer som Sundplast och Svenskt konstsilke.

En grupp företag finns samlade i en monter bokad av underleverantörsmässan på Elmia, en annan grupp ställer ut i Energimyndighetens monter.

Polen är årets partnerland. Tysklands är dess stora granne och viktigaste handelspartner.
När Polen kommer till Hannovermässan lägger man tyngdpunkten på IT och energi. 2016 var ett 80-tal polska företag på plats. I år ska mer än 150 företag vara representerade på mässan.

 

Annons

Annons

Annons