Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Australiensiskt gruvbolag får tillstånd för provborrningar efter litium

Förorsakar inga stora miljöproblem, menar LTU-professor

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 20 apr 2017

Det australiensiska gruvbolaget Dakota Mining har fått tillstånd att provborra efter bland annat litium i två områden norr och söder om Axmarby. Det rapporterar Gefle Dagblad.

Brytning av litium har ofta förknippats med stora miljöproblem men Pär Weihed, professor i malmgeologi vid Luleå tekniska universitet.

– Litium i sig är ett "snällt" ämne och att den typ av brytning som är aktuell i Sverige inte går att jämföra med den i exempelvis Sydamerika säger säger Pär Weihed till GD.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...