Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Mawson Resources upptäckte högkvalitativt guld i Finland

Mawsons fälteam i finska Lappland har upptäckt högkvalitativt guld. Foto: Mawson Resources
Mawsons fälteam i finska Lappland har upptäckt högkvalitativt guld. Foto: Mawson Resources
Publicerad av
Markku Björkman - 05 maj 2017

Vancouver-baserade Mawson Resources meddelade nyligen att bolaget har utökat sitt prospekteringsprojekt i norra Finland där man genomför ett borrprogram.

En ny sektor med guldmineraler har upptäckts nära jordytan vid prospekteringsområdet Raja. Det handlar om en avlång öppen sträcka på minst 200 meter.

Enligt företagets vd och koncernchef Michael Hudson visar resultaten av preliminära metallurgiska tester efter borrningar vid Palokas guldprojekt och i Rompas-Rajapalot, att förekomsterna av guld i området är "betydelsefulla".

Prospekteringsprojekten Rajapalot och Rompas är Mawsons huvudområden i finska Lappland. Högkvalitativa guldförekomster har upptäckts inom ett drygt 10 kvadratkilometer stort område. De första guldådrorna upptäcktes redan 2010 i ett 6 kilometer långt och ett 200 till 250 meter brett landområde.

De senaste förekomsterna upptäcktes nyligen efter hydrotermisk undersökning i områdets västra, södra och östra del i en 1,2 kilometer och 400 meter lång guldbärande åder.

- Vi håller oss inte bara vid ett litet redan känt område. Vi vill vara säkra på att det handlar om en förekomst som kan definieras som betydande, säger Michael Hudson, till kanadensiska tidningen Northern Miner.

Projektet Rompas ligger nära polcirkeln och enligt Mawson Resources finns det högkvalitativt guld och uran i ett tio kvadratkilometer stort område.