Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 24 2018
Senaste Nytt

Atlas Copco vinner kontrakt med Hindustan Zinc i Indien

Ordrarna uppgår totalt till 230 miljoner kronor

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 05 maj 2017

Atlas Copco har nyligen vunnit flera ordrar från Hindustan Zinc i Indien för utrustning som kommer att göra gruvbolagets verksamhet mer effektivt och digitaliserat.

Hindustan Zinc, en Atlas Copco-kund sedan länge, ökar nu avsevärt sin gruvproduktion underjord. Som en del av detta skifte automatiserar Hindustan Zinc stora delar av sin verksamhet, vilket ökar produktiviteten och säkerheten. De nyligen lagda beställningarna inkluderar borriggar, lastare, underjordstruckar och prospekteringsutrustning som kommer att användas i fem av bolagets gruvor i nordvästra Indien. Ordrarna uppgår totalt till 230 miljoner kronor och lades under första och andra kvartalet 2017.

– Vi är mycket stolta över att spela en viktig roll i Hindustan Zincs skifte mot en allt effektivare och delvis automatiserad gruvverksamhet. Atlas Copco är i absoluta framkanten vad gäller modern gruvutrustning som hjälper kunder att stärka produktiviteten, energieffektiveten och säkerheten för operatörerna” säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Automatisering och andra högteknologiska aspekter av utrustningen möjliggörs genom den gemensamma plattformen Rig Control System (RCS). De flesta av maskinerna är utrustade med telematiklösningen CERTIQ, som samlar, jämför och kommunicerar utrustningens information och prestanda.

Utrustningen kommer också att täckas av ett separat avtal om service och support under en femårsperiod. 

Annons

Annons

Annons