Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 24 2018
Senaste Nytt

Vinner University Steel Prize 2017

25 studenter från Jönköpings universitet tar hem priset

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Peter Höök - 08 maj 2017

JU Solar Team utgörs av 25 studenter från Jönköpings universitet som nu vunnit University Steel Prize 2017 för sin egenutvecklade soldrivna racingbil.  

– Målet var att bygga en bil, korsa en kontinent och konkurrera med hela världen. JU Solar Team från Jönköpings universitet har i sitt projekt satt nivån för nästan generation av produktutvecklare. Att utveckla en lättviktskonstruktion var en förutsättning för att klara av att köra genom hela Australien, en vägsträcka på 300 mil på enbart på solenergi, säger SSABs Linda Petersson, juryordförande för University Steel Prize.

Genom att ersätta kolfiber med en optimerad design i höghållfast stål minskades vikten på chassi och kaross mer än 35 procent.

– Med en projektledningsgrupp på åtta personer och ett ingenjörsteam bestående av 17 studenter som jobbat tillsammans, vinner JU Solar Team University Steel Prize 2017, för att ha skapat en innovativ lösning som visar på stort engagemang och god ingenjörskonst, meddelar Linda Petersson.

University Steel Prize är en ståltävling för studenter från hela världen, där man utmanas att komma fram med nya, innovativa sätt att använda höghållfasta stål. Genom åren har vi sett flera produkter, metoder och designkoncept som inspirerat juryn.

Annons

Annons