Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 24 2018
Senaste Nytt

Nytt pilotprojekt inom Industrial Internet of Things

Honeywell och SKF i samarbete

Foto: Freepic
Foto: Freepic
Publicerad av
Peter Höök - 11 maj 2017

Honeywell Process Solutions och SKF har lanserat ett gemensamt pilotprojekt i syfte att utveckla lösningar inom Industrial Internet of Things - IIoT. Pilotprojektet, vid en koppargruva i Latinamerika, har som mål att skapa en digital standard för förbättrad maskineffektivitet, tillförlitlighet och därmed ökad konkurrenskraft för industriella kunder.

Som en del av pilotprojektet kommer SKFs kunskap inom lager, smörjning och tillståndsövervakning att kombineras med Honeywells kompetens inom datakonsolidering och programvaruutveckling. Målsättningen med projektet är att tillsammans utveckla ett användarvänligt digitalt ekosystem som konsoliderar och analyserar stora datamängder från en anläggnings maskiner. Baserat på analysen kan operatörer fatta beslut om metoder för att minska eller till och med eliminera oplanerade driftstopp och förbättra effektiviteten.

Alrik Danielson, SKFs vd och koncernchef, kommenterar:

– Antalet punkter för datainsamling i en modern fabrik ökar exponentiellt, men dessa data tillför bara värde för operatörerna om man analyserar dem och vidtar åtgärder för att förbättra maskinernas prestanda och tillförlitlighet. Vårt samarbete med Honeywell gör detta möjligt.

– Industrial Internet of Things ger bolag tillgång till driftinformation i realtid från en enskild maskin, en fabrik eller en hel koncern. Genom att skapa ett ekosystem av program- och maskinvarutillverkare med oöverträffad erfarenhet inom respektive område, kan vi bättre förstå riskerna och kraven på driftenheterna och i slutändan ge bättre resultat för våra kunder, säger Shree Dandekar, Vice President and General Manager, Honeywell Connected Plant,

 

Annons

Annons

Annons