Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 24 2018
Senaste Nytt

Damstahls marknadsrapport för april

Det råder åter goda tider för rostfritt stål

Foto: Damstahl
Foto: Damstahl
Publicerad av
Peter Höök - 12 maj 2017

2017 startade ganska starkt på nästan alla rostfria spelplaner. Trots de politiska irritationer som orsakats av Brexit, den nya amerikanska administrationen eller de försämrade relationerna med Turkiet, är de flesta industrisegment optimistiska inför 2017.

Alla ekonomier inom EU planade ut under den senare hälften av 2016 och alla länder har ökat sina förväntningar på tillväxt under 2017.

Den första chocken har nu lagt sig efter det att Trump, med sin negativa syn på globalisering, valts till president i USA, och industriledare både inom och utanför USA har uttryckt att de inte förväntar sig några drastiska förändringar i handelsrelationerna, då USA:s industri i slutändan har mest att förlora.

PMI, Inköpschefsindex har gått upp på alla större marknader i världen, vilket indikerar en ökad aktivitetglobalt sett.

Kina har i princip lämnat marknaden för kallvalsade coils nu, men är aggressivt när det gäller varmvalsade produkter, vilket haft till följd att priserna på kallvalsade coils är stabila eller på väg uppåt, medan priserna för varmvalsade coils för närvarande befinner sig under press, meddelar Damstahl i sin marknadsrapport.

Annons

Annons

Annons