Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Kopparpriset ger nytt hopp för Viscariagruvan

Avalon minerals vill öppna koppargruvan nordväst om Kiruna

Foto sxc.hu
Foto sxc.hu
Publicerad av
Peter Höök - 10 maj 2017

Avalon minerals vd är tydlig med att kopparpriset styr hur Viscariaprojektet fortskrider. Under senhösten steg priset från en förhållandevis låg nivå. Nu har kurvan visserligen hunnit planat ut något, men Avalons vd Malcolm Norris är optimistisk.

– De flesta analytiker som utvärderar den globala kopparindustrin har förutspått att kopparpriset kommer att stiga under de närmsta åren. Så framåt år 2020, när vi hoppas kunna öppna Viscaria, kommer kopparpriset vara högre än idag, säger han till NSD.

De provborrningar som snart sätter igång har två huvudsakliga syften. Man kommer att borra i kanterna av redan undersökta områden där man funnit koppar. Detta för att få en säkrare bild av fyndigheternas utbredning. Det andra syftet har med infrastrukturen inne på gruvområdet att göra.

– Vi har ännu inte bestämt var förädlingsverket ska ligga, så en del av borrandet vi gör handlar om att se till att vi inte bygger förädlingsverket där det finns koppar. Det skulle ju göra det svårare för oss att få tillgång till den, förklarar Malcolm Norris för NSD.

Annons

Annons

Annons