Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Nytt huvudkontor för den europeiska uthyrningsmarknaden

Kompetenscenter för Atlas Copcos kunder i hela Europa

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 07 jun 2017

Atlas Copco inviger idag en toppmodern anläggning för den europeiska uthyrningsmarknaden. Den nybyggda anläggningen i Boom, Belgien, kommer att fungera som kompetenscenter för Atlas Copcos 50 lokalkontor och kunder i hela Europa, samt som huvudkontor för divisionen Specialty Rental inom affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik.

– Med denna moderna anläggning stärker vi Atlas Copcos position som totalleverantör av temporära luft-, energi-, ång- och kvävelösningar till kunder inom europeisk tillverknings-, olja och gas-, energi- och gruvindustri,  säger Andrew Walker, chef för affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik.

Atlas Copco har investerat 50 miljoner kronor i anläggningen, som utformats för att uppnå maximal effektivitet i verksamheten och bästa möjliga ergonomi för de runt 80 medarbetarna. Byggnaden håller mycket hög miljöstandard, med bland annat solpaneler och regnvattenåtervinning för maskinrengöring. 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...