Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 21 2017
Senaste Nytt

Karlstads universitet och Uddeholm startar studentutbyte

Foto: Uddeholm
Foto: Uddeholm
Publicerad av
Peter Höök - 09 jun 2017

För att gynna forskning och utbildning vid Karlstads universitet och utveckling och kompetensförsörjning för Uddeholm har universitetet och bolaget undertecknad en avsiktsförklaring om studentutbyte, skriver Värmlands Folkblad.

– Det är viktigt för oss att vi har ett lärosäte som lyssnar på våra behov och kan stötta oss i kompetensförsörjning och teknikutveckling, säger Johnny Sjöström, vd för Uddeholm, till tidningen.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...