Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Tapuligruvan leder till politiskt storbråk

Länsstyrelsen under hård press

Foto: Northland Resources
Foto: Northland Resources
Publicerad av
Peter Höök - 11 jun 2017

Bolaget Abecede vill starta Tapuligruvan utanför Pajala och hävdar att det enda hindret är länsstyrelsens miljökrav. Länsstyrelsen är under hård press, bland annat från den tidigare ministern Anders Sundström (S). Det rapporterar DN.

– Vi har pratat med investerare och finansiärer och alla säger alltid samma sak. Så länge miljöfrågan inte är löst är de inte beredda att gå med, säger Mats Leifland, talesperson för Abecede till DN.

– Den svåraste frågan är hur man ska hantera miljötillståndet. Den diskussionen pågår mellan parterna. Det är en enorm kapitalförstörelse om man låter en investering på 10 miljarder gå i sjön, säger Anders Sundström till DN.

Det finns inga undantag från miljöbalken menar Landshövding Sven-Erik Österberg i artikeln.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...