Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

SSAB för renare hav

Står som värd för the Ocean Conference

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Peter Höök - 12 jun 2017

Sverige och Fiji står som värdar för the Ocean Conference som pågått hela veckan i New York. SSAB deltar i samarbete med Jernkontoret och Zero Vision Tool för att visa att Sverige och SSAB ligger långt fram i arbetet med att minska försurningen i haven genom minskade utsläpp av koldioxid.

SSAB visar tydligt hur man vill arbeta för att bidra till att uppfylla de globala hållbarhetsmålen, säger Sophie Carler från Jernkontoret. Det visar man inte minst genom att lämna in två frivilliga åtaganden med fokus på minskade utsläpp av koldioxid.

– Genom att bidra till att minska koldioxidutsläppen bidrar SSAB också till att minska försurningen av haven, säger Jonas Larsson Miljöchef på SSAB.

Hybrit är ett initiativ som SSAB driver tillsammans med LKAB och Vattenfall. I dag används en masugnsprocess med kol och koks för att tillverka stål från järnmalm. Inom HYBRIT vill man undersöka om det är möjligt att använda vätgas istället för kol och koks. Då skulle biprodukten i tillverkningsprocessen inte bli koldioxid – utan vatten. Om initiativet är framgångsrikt skulle det innebära ett stort bidrag till ett fossilfritt Sverige. Minskade utsläpp av koldioxid skulle också ge resultat både i luften och i haven.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...