Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Igene byter vd

Lars Svensson tillträder

Foto: Igrene
Foto: Igrene
Publicerad av
Peter Höök - 14 jun 2017

Styrelsen i Igrene har utsett Lars Svensson som ny vd. Lars tillträder den 1 oktober och ersätter Mats Budh som efter många framgångsrika år trappar ned och istället tar plats i bolagets styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lars Svensson har drygt 25 års internationell erfarenhet från gas- och petrokemiindustrin. Inom Statoil och Borealis har Lars haft flera ledande befattningar, däribland projektchef, affärsområdeschef och vd för Borealis. Under de sista 10åren har Lars varit verksam som produktionsdirektör vid bland annat Seco Tools och Åkers.

– Igrene står inför ett skarpt läge och räknar med att under 2017 ansöka om produktionstillstånd för att utvinna gas inom Morafältet. Med detta i fokus är det dags att tänka på utvinning och produktion.  Jag är därför glad att kunna presentera Lars Svensson som ny vd, säger styrelseordförande Anders Rydberg.

– Han är en kompetent ledare med bred erfarenhet från områden vi behöver fokusera på och vi är övertygade om att han kommer att ta vara på det som Mats Budh byggt upp och vidareutveckla Igrene framgångsrikt.

– Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Mats Budh och ser fram emot att få arbeta tillsammans med medarbetare och styrelse för att kunna ta nästa steg i företagets utveckling, säger Lars Svensson

Annons

Annons