Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Svenskt stål får kilona att rasa

Viktjakt för att klara utsläppskraven

Presshärdade komponenter i nya Volvo V40. Foto: Volvo Personbilar.
Presshärdade komponenter i nya Volvo V40. Foto: Volvo Personbilar.
Publicerad av
Peter Höök - 14 jun 2017

SSAB i Borlänge satsar på extra starkt stål som gör det möjligt att göra lättare och mer bränslesnåla bilar, skriver Vi Bilägare.

Jakten på att minska bilarnas vikt driver på utvecklingen mot hårdare och tunnare stål.

– Det finns ett omedelbart behov att få ner vikten för att klara utsläppskraven. Alla biltillverkare jobbar med det, säger José Puente, chef på SSAB för de höghållfasta stål som riktas specifikt mot bilindustrin till Vi Bilägare.

SSAB producerar avancerade höghållfasta stål för transport- och bilindustrin. Produkter som hjälper designers och tillverkare att möta nya tuffa krav från kunder och branschen; minskad vikt och minskade utsläpp av koldioxid, ökad kostnadseffektivitet och förbättrad krocksäkerhet.


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...