Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Förlängd giltighetstid för undersökningstillstånd i Avesta och Hedemora

Boliden Mineral kompletterar mätningarna

Foto: Boliden Mineral
Foto: Boliden Mineral
Publicerad av
Peter Höök - 15 jun 2017

Boliden Mineral har beviljats förlängd giltighetstid av undersökningstillståndet Gransjö nr 1013 i Avesta och Hedemora kommuner. Delägare i Hummelbo S:1 underrättas om bergmästarens beslut enligt minerallagen om förlängning av undersökningstillståndet för Gransjö nr 1013 i Avesta och Hedemora kommuner.

Bergmästaren beviljar förlängningen till och med den 21 maj 1017 för undersökningstillståndet Gransjö 1013 samt för tillstånd 75. Förlängningen gäller hela undersökningsområdet. Utförda undersökningar ska kompletteras med geofysiska mätningar, karteringar samt borrningar.

Mot bakgrund av det omfattande undersökningsarbete som utförts, och att det avser en fyndighet som är djupgående, bedömer bergmästaren att det finns särskilda skäl för en förlängning av tillståndets giltighetstid.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...